Villa Solaris

Pedagoger

Det viktigaste för barnens välbefinnande på Villa Solaris är den hängivna och utbildade personalen som står bakom den unika stämningen. Med sin långa erfarenhet och sin goda samarbetsförmåga, både sinsemellan och med föräldrarna, skapar de ett lugn som möjliggör lyhördhet för barnen. I och med syskongrupper och därigenom familjer som är länge hos oss, lär personalen känna syskon, mor- och farföräldrar och andra viktiga personer för barnen. Detta bidrar till den personliga kontakten mellan familjen och personalen.

Personalen består av

I vardera syskongrupp jobbar två lärare inom småbarnspedagogik och en barnskötare. Dessutom har dagiset en egen kock som förbereder alla måltider på daghemmet. En del av personalen har varit med sedan daghemmet grundades 1984 och alla har flera års erfarenhet av att jobba på Villa Solaris. De deltar i fortbildning varje år och är välutbildade och trygga i sitt arbete. Vi har också en trogen grupp vikarier som vid behov hjälper till.

Samarbete med hem och dagis

Personalens arbetsschema är uppbyggt så att den som för och hämtar barnet har möjlighet att berätta hur morgonen börjat och byta några ord med personalen, och på eftermiddagen får den som hämtar barnet veta hur dagen varit och vad barnen gjort av personal från barnets grupp. För oss på Villa Solaris är den dagliga kontakten med familjen viktig, så att barnets vardag får kontinuitet och dagens program kan diskuteras hemma. Det är en väsentlig del av fostringsgemenskapen att personalen och familjerna känner varandra och har tid att byta några ord dagligen.

Det känns tryggt att lämna sitt barn på Villa Solaris!

Vi jobbar på Villa Solaris

Villa Solaris solkatten personal
Sett från vänster: Janina Höglund | Marina Ekman | Paula Rajalin

Solkatten

Paula Rajalin | Föreståndare och lärare inom småbarnspedagogik
”Eftersom ett rikt språk är grunden till all inlärning brinner jag för alla former av språkstödjande verksamhet såsom sagoläsning, dialog, problemlösning och socialt samspel. Min favoritbok är Tove Janssons ”Vad tror du att det hände sen?”.”

Janina Höglund | Lärare inom småbarnspedagogik
”I mitt jobb njuter jag av att se glädjen i barnens ögon när de lär sig något nytt och när vi gör roliga saker tillsammans. Speciellt mycket tycker jag om våra gymnastikstunder och att lyckas fånga barnens intresse och nyfikenhet med sånger och ramsor på morgonsamlingen. Jag läser gärna klassiska sagoböcker för barnen men tycker även om att upptäcka ny barnlitteratur. En ny personlig favorit är ”Boken som inte ville bli läst” av David Sundin.”

Marina Ekman | Barnskötare
”Jag älskar att läsa sagor med inlevelse, till mina favoriter hör Solägget av Elsa Beskow och otroligt många andra fina sagor. Jag trivs med mitt arbete och framför allt med barnen, det känns som att jag lyckats av den härliga responsen barnen ger.”

Regnbågen

Fanny Ribäck | Lärare inom småbarnspedagogik (vice föreståndare) | mammaledig
”Redan som liten tyckte jag om Pettson och Findus-böckerna. Det är bland mina favoritböcker jag gärna läser för våra barn på Regnbågen. Jag tycker om att umgås med barnen. Att leka, skratta och ha det skoj tillsammans i vardagen är det som gör mitt jobb så roligt.”

Josephine Österås | Lärare inom småbarnspedagogik (vice föreståndare)
”Barn älskar att baka och det gör även jag! Vi bakar ofta tillsammans med barnen till olika tillställningar och högtider som skördefest, föräldradagarna, självständighetsdag, Runebergsdagen osv. Eller varför inte en helt vanlig fredag? När man bakar, skapar man också en slags algoritm och således introduceras barnen samtidigt till den matematiska och digitala världen. Utomhuspedagogik ligger också nära hjärtat, att vara med när barn utforskar sin miljö och se hur de lyser upp när de upptäcker något nytt är otroligt givande. Min favoritbok är Pricken av Margaret Ray.”

Kristina Österås | Barnskötare
”Min favoritbok är Draken med de röda ögonen av Astrid Lindgren. Jag älskar mitt arbete, att vara och uppleva tillsammans med barnen t.ex. i naturen, pyssla och gymnastik. Jag upplever att det är viktigt att föra traditioner vidare.”

Villa Solaris regnbågen personal

Sett från vänster: Fanny Ribäck | Kristina Österås | Josephine Österås