Villa Solaris

Eget kök

Österberg vet med över 30 års erfarenhet vad dagisbarn gillar! Redan på morgonen kan man känna matdoft från köket. Gun tillreder alla måltider på dagis – frukost, lunch och mellanmål. Till varje mål hör det grönsaker och/eller frukt.

Vår kokerska erbjuds fortbildning. Hela dagis har också deltagit i projektet ”Tack för maten” (Finlandssvenska Marthaförbundet) som inspirerade oss att utveckla glädjen och intresset för nya råvaror. Vid matstunder får de äldre barnen vara mathjälpare vilket är viktigt för dem.

Under året får barnen baka och tillreda t.ex. lätta mellanmål och sallader. På hösten har vi dessutom Skördetema då vi känner, smakar och luktar på lokala råvaror. I november ordnas den traditionella pepparkaksbakningen då familjer kommer till dagis för att baka pepparkakor tillsammans.

Villa Solaris kocken gör mat

Gun Österberg | Kock

”Jag tycker om att prova på nytt och ge barnen mångsidiga smakupplevelser. Men gör även gärna gamla traditionella maträtter. Den omedelbara och ärliga responsen jag får av barnen ger motivation till att hela tiden utveckla menyn. Min favoritbok ända sedan barndomen är absolut Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren.”